Robust design

Vores fortolkning af “robust design” her hos Produkt Innovation:

Robust design er et overordnet begreb for de aktiviteter der sigter mod at skabe øget margin under udvikling og produktion af et produkt

Når der under udvikling arbejdes med at øge margin mod at et produkt fejler eller “performer” dårligt, så kan det det ske med udgangspunkt I en række forskelligartede aktiviteter (se eksempler på figur 1).

Figur 1 - hent som PDF

Det der gennem snart 20 år har været vores vigtigste kompetencer har været arbejdet med tolerance analyse. Det er efter vores opfattelse en ret overset disciplin som har en række gode effekter på en række vigtige parametre under både udviklingsforløbet, men også under produktionen.

Som illustreret på figur 2 giver det at arbejde med tolerance analyse værdifuld viden i projektet. Af væsentlige punkter kan følgende fremhæves:

  • Vigtig funktionel viden på konceptniveau, kan sikre at man er på rette vej tidligt i projektet
  • Værktøjet kan bruges til at give ledelsen et målbart input der siger noget om produktets robusthed
  • Tolerance analyse giver specifikationer funderet på produktets funktion
  • Måden tolerance analyse her hos Produkt Innovation dokumenteres på, gør det til et godt opslagsværk i den efterfølgende produktion.

Figur 2 - hent som PDF

For at sikre en optimal balance mellem kompleksitet, brugbarhed og dokumentationsniveau har vi udviklet vores helt egen tolerance analyse template. Vi kommer gerne forbi og giver en introduktion.